Kpah Serman Bersuara Hal Ini

Nasib Liga Malaysia sama ada diteruskan atau dibat4lkan dijangka diketahui pada Jumaat.

Penyer4ng Kedah, Kpah Sherman mendoakan agar ada berita gembira liga tetap disambung meskipun sedikit lewat, tetapi jika dibat4lkan dia menyifatkan ia sebagai satu trag3di.

Dalam situasi ini, ia membawa kepada kervgian menyeluruh jika liga dibat4lkan. Pemain, pegawai, ianya akan menjadi satu trag3di.

Negara lain sedang cuba menyel4matkan liga masing-masing. Jika ianya mungkin, kita seharusnya mencari satu jalan untuk teruskan liga. Ia penting.

Tetapi andai pembat4lan adalah pilihan yang ada, pengurusan kena putuskan apa halatuju seterusnya tanpa bolasepak untuk tempoh panjang. Bincang dengan pemain dan pegawai untuk putuskan apa yang terbaik.

Pemain-pemain juga tidak wajar menuntut gaji penuh jika liga dibat4lkan, jika ada yang berbuat demikian maka ia tindakan tidak berperikemanusiaan. Perlu ada rundingan berkenaan jumlah dan tempoh bayaran kerana pemain perlu faham kelab tidak mungkin boleh menjana pendapatan untuk membayar gaji sepanjang tahun.

“Ini adalah sesuatu yang tidak dijangka oleh sesiapa. Kita tidak boleh salahkan kelab, tidak boleh salahkan pemain, tidak perlu tuding jari. Kita hanya perlu bertolak ansur,” kata penjaring terbanyak Liga Super 2019 itu kepada The Star Online.

Sementara itu, Kpah Sherman turut memberitahu bahawa Perintah Kawalan Pergerakan yang sudah masuk fasa keempat mengajarnya untuk menghargai sekecil-kecil perkara di dalam hidup.

“Saya belajar betapa pentingnya keluarga, betapa pentingnya orang di sekeliling, bagaimana kehidupan dengan atau tanpa mereka.

Sumber:Labolamalaya

“Keluar minum atau lepak dengan kawan mungkin benda kecil, tetapi PKP yang menjauhkan kita dari semua ini membuatkan kita merindui momen tersebut. Jadi, setiap daripada kita hargailah detik minum, makan malam, jalan-jalan ataupun tengok wayang bersama keluarga atau kawan,” ujar Kpah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *