Gandingan Dua Bintang Ubi Muda

Skuad B-19 Tahun negara dilihat tidak mengambil mudah s@ingan AFC B-19 Tahun yang akan berlangsung di Uzbekistan bermula 14 Oktober mendatang dimana mereka membvru khidmat pemain berd@rah Malaysia yang berpangkalan di England iaitu Jaami Qureshi.

Pengurus skuad B-19, Datuk Kamarul Ariffin baru-baru ini menyatakan kesediaan beliau untuk berangkat ke England bagi memantau sendiri perkembangan pemain yang pernah ber@ksi bersama skuad B-15 Tahun England itu sekaligus membuat penilaian.

Bagi yang baru mengenali Jaami, pemain ini ber@ksi di posisi peny3rang dan beliau pernah menimba ilmu dengan beberapa akademi ternama di England seperti akademi Brentford, Chelsea dan Fulham.

Kelab semasa Jaami, Brighton & Hove Albion FC telah memberikan pelepasan kepada Jaami sekiranya beliau dipilih oleh FAM untuk menganggotai skuad Malaysia U19 dibawah bimbingan Brad Maloney.

Jika perkara ini menjadi kenyataan, maka barisan ser@ngan negara akan diisi oleh gandingan Jaami dan seorang lagi peny3rang linc@h iaitu Luqman Hakim Shamsuddin.

Gandingan kedua-dua pemain ini dilihat bakal memberi kelebihan buat pasukan negara dimana kemampuan Luqman dan pengalaman yang dimiliki oleh Jaami akan memainkan peranan penting buat Malaysia di saingan AFC B-19 Tahun nanti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *